Courgetti met cherrytomaten en vegetarische balletjes
Met deze courgetti met cherrytomaten en vegetarische balletjes tover je binnen 20 minuten een heerlijke vegetarische koolhydraatarme maaltijd op tafel. De kokosmelk en citroenrasp geven glans aan dit lowcarb gerecht. Zonder vlees en zonder pasta, maar toch ontzettend lekker!
Was de cherrytomaten en doe ze in een ovenschaal, samen met 2 grof gesneden teentjes knoflook. Besprenkel flink met olijfolie en grill vervolgens ongeveer 15 minuten op grillstand in de oven.
Was intussen de courgettes en maak er courgetti van met een spirelli.
Bak de pijnboompitten goudbruin in een flinke hapjespan. Haal de pitten eruit en zet even apart. Bak nu de balletjes in een flinke scheut olijfolie in de hapjespan in ongeveer 5 minuten zodat ze warm zijn en mooi bruin kleuren. Haal de balletjes uit de pan en zet even apart.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in de pan. Bak hierin het overgebleven teentje knoflook. Voeg de kokosmelk na een halve minuut toe en rasp de citroen boven de pan. Voeg de courgettelinten 30 seconden toe. Let goed op de tijd, want als de courgettelinten er langer in zitten, worden ze erg slap en dat is zonde.
Doe nu ook de cherrytomaten (inclusief het vocht) en de balletjes bij de courgette.
Garneer met pijnboompitten, basilicum en Parmezaanse kaas.
Notities
Voor de kids vind ik het wat tricky om koolhydraatarm te eten. Voor hen kook ik wat pasta. De rest van het recept kun je aanhouden.
Verdeel de 'saus', tomaten en balletjes over twee pannen. Eén pan met courgette en één pan met pasta.
Je kunt de tomaten pureren, dan krijg je een tomatensaus. Sommige kinderen vinden dat lekkerder dan losse cherry tomaten.