Je kunt eindeloos variëren met vega burgers. Deze notenburgers zijn een super lekker vegetarisch alternatief voor een hamburger. Heerlijk op een broodje, maar ook lekker bij wat groente en aardappels!
Maak je een broodje met burger? Dan heb je nog wat extra's nodig:
broodjes
sla
tomaat
sausje naar keuzebijvoorbeeld een sausje van Griekse yoghurt met chipotle of sriracha saus. Of Griekse yoghurt met knoflook en peterselie. Of hou het simpel en ga voor tomaten ketchup ;).
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een rooster met bakpapier klaar.
Was de citroen en rasp de schil. Doe alle ingrediënten in de foodprocessor / keukenmachine en maal goed fijn. Breng op smaak met zout. Proef even of de smaakbalans goed is en voeg eventueel nog extra zout, peper of kruiden toe. Maak een bol van het 'deeg'. Is je deeg nog erg nat? Voeg dan wat broodkruim, paneermeel of havermeel toe. Is je deeg erg droog? Voeg dan een paar druppels water toe, net zoveel totdat het goed bij elkaar blijft. Laat het deeg minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Maak met je handen 4 grote, 6 middelgrote of 8 kleine burgers van het deeg. Leg de burgers op het bakpapier. Schuif de burgers in de oven. Bak 10 minuten, draai ze om en bak nog eens 10 minuten. Wil je een nog krokanter korstje? Bak de burgers dan nog iets langer.
Notities
Kinderen zijn vaak gek op hamburgers. Vega burgers doen het bij ons thuis goed. Deze notenburger is een lekker gezonde optie voor kids!