Deze vegetarische pita's zijn echt top voor een warme zomeravond. De pita's zijn lekker fris door de mango en tzatziki en lekker knapperig door de paprika. De nuggets geven een lekkere bite aan het geheel. De pita's staan binnen een kwartier op tafel. Dus heb je geen zin om te koken, maar wel zin in lekker en gezond? Probeer dan deze pita's!
4grote pita'sVoorverpakt, of zelfgemaakt (zie recept op mijn blog)
8vegetarische nuggetsik ben fan van de nuggets van Boon
0,25sla
2paprika
1 mango
Tzatziki
250mlGriekse yoghurt
0,5komkommer
6takjesverse dille
1grote teenknoflookof 2 kleine teentjes
1eetlepelolijfolie
zout
peper
Instructies
Bereid de pita's volgens recept, of de aanwijzingen op de verpakking.
Schil de mango en snij in reepjes. Was de paprika's, verwijder de pitten en snij in reepjes.
Bak de nuggets in een flinke scheut olijfolie aan beide kanten bruin. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Maak nu de tzatziki: rasp de komkommer en roer door de Griekse yoghurt. Snij de knoflook klein en doe bij de yoghurt, samen met de olijfolie. Haal de blaadjes van de takjes dille en roer door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
Vul nu je pita's met sla, tzatziki, mango, paprika en nuggets!
Notities
Dit is een top recept voor kinderen! Een gevuld broodje vinden ze vaak heerlijk.
Kinderen zijn vaak gek op (kip) nuggets, dus dit is een goeie vulling voor kinderen.
Paprika en mango lusten de meeste kinderen ook wel. Is jouw kind geen fan hiervan? Je kunt de pita ook vullen met komkommer, tomaat, stukjes wortel en nectarine.
De sla laat ik voor mijn eigen kids altijd achterwege