Dit is het perfecte recept voor vegetarische Hongaarse goulash! De saus is gemaakt met linzen en heeft een super lekkere rooksmaak en dat zonder vlees!
Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Was de paprika. Snij de ui en knoflook fijn en de paprika in stukken. Doe alles in de hapjespan, roer goed door en laat ongeveer 5 minuten bakken. Strooi de bloem over de groente en roer goed door.
Voeg nu de gezeefde en de tomatenpuree toe, samen met het bouillonblokje, het water, de sojasaus, paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, tijm, karwijzaad en laurierblaadjes. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen. Voeg na 15 minuten de uitgelekte linzen toe en laat deze de laatste 5 minuten nog even mee pruttelen. Verwijder de laurierblaadjes uit de saus.
Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de goulash met rijst.
Notities
Mijn kinderen hebben hun vingers afgelikt bij dit gerecht! Zo lekker vonden ze het. En wij ook :).
Houdt jouw kind niet van 'stukjes'? Dan kun je de saus pureren. Het heeft dan wat minder bite, maar voorkomt wel de nodige ongewenste discussie.