Deze tortellini met sperziebonen en roomsaus is een ideale vegetarisch gezinsmaaltijd voor doordeweeks. Het is snel klaar en kinderen vinden dit om te smullen, volwassenen ook trouwens!
Kook de tortellini in een pan ruimkokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Was intussen de sperziebonen en snij de uiteinden van de boontjes eraf. Blancheer de bonen 3 minuten in ruimkokend water. Giet af en laat meteen afkoelen in een schaal met ijskoud water. Zet de bonen even apart.
Verwarm intussen een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Schil de ui en snij fijn. Bak de ui een paar minuten in de olijfolie.Snij de champignons in plakjes en voeg toe aan de ui. Bak de champignons in ongeveer 5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg nu de kookroom toe.
Voeg de bonen en de tortellini toe aan de roomsaus en roer goed door. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en eventueel nog wat extra zout en peper. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Notities
Mijn kinderen hebben hier hun vingers bij opgegeten, zo lekker vonden ze het. Het is trouwens ook een ideale maaltijd om met de vingers te eten. Dat vinden kinderen vaak het lekkerst :)
Zijn sperziebonen bij jou thuis niet favoriet? Deze pasta is ook heel lekker met broccoli!
De champignons kun je eventueel vervangen door paprika als dat beter in de smaak valt.