Deze gekarameliseerde wortels zijn heerlijk zoet en romig van smaak. Daarom zijn de meeste kids gek op deze wortels. Volwassenen ook trouwens. Serveer dit vegetarisch bijgerecht met kerst en je hebt gegarandeerd blije gezichten aan tafel.
Snij of knip het groen van de wortels. Laat het bovenste stukje groen zitten, dat ziet er leuk uit op tafel.
Schil de wortels met een dunschiller.
Verwarm de roomboter in een hapjespan. Zodra de boter is gesmolten (let op dat het niet zwart wordt!), voeg je de wortels toe. Bak de wortels ongeveer 2 minuten in de hapjespan en schudt af en toe even heen en weer zodat de wortels omdraaien.
Blus af met 200 ml heet water en een half blokje groente bouillon. Doe de deksel op de pan, zet het vuur iets lager, zodat de bouillon niet te heftig kookt. Smoor de wortels in ongeveer 10-12 minuten gaar (afhankelijk van de dikte van de wortels).
Haal de deksel van de pan. Giet het grootste deel van het bouillon af. Zorg dat je nog 2-3 eetlepels bouillon over houdt en doe dit weer bij de wortels. Zet de pan terug op het vuur en voeg de honing toe. Roer goed door en bak de wortels een paar minuten in de honing zodat het gaat glaceren / karameliseren. Haal de wortels uit de pan en breng op smaak met zout en peper.
Notities
Kinderen zijn vaak gek op deze worteltjes! Ze zijn namelijk lekker zoet en romig van smaak door de boter en de honing.
Haal het groen van het worteltje voor de kids. Mijn ervaring is altijd dat groen afschrikt ;).