Dit capresetaart van tomaat, buffel mozzarella en zelfgemaakte pesto van verse basilicum is niet alleen een plaatje, maar ook een heerlijke smaakbom! Makkelijk om te maken en prachtig om te serveren met de feestdagen. Staat deze ook bij jou op het menu met kerst?
Verwarm de pijnboompitten in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn. Let op dat ze niet verbranden.
Begin eerst met het maken van de pesto. Doe de knoflook, Parmezaanse kaas, 20 gram van de pijnboompitten en olijfolie in een vijzel of kruidenblender. Blend totdat de pijnboompiten zijn fijngemalen. Voeg nu de basilicumblaadjes (bewaar nog een paar blaadjes om te garneren) toe en blend totdat de blaadjes grofgemalen zijn. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
Snij de tomaten in plakjes, verwijder de zaadjes en snij vervolgens in kleine stukjes. Laat de tomaten goed uitlekken in een vergiet. Breng de tomaten op smaak met zout en peper.
Snij de mozzarella in plakken en snij vervolgens door de helft. Zet nu vier borden klaar en pak een serveerring van 9 cm doorsnee.
Leg de ring op een bord en doe hier 1/4 van alle tomatenstukjes in. Zorg dat de ring ook aan de zijkanten goed is gevuld, zodat er geen open stukjes meer zijn. Leg nu 1/4 van de mozzarella erop. Zorg opnieuw dat de hele ring is gevuld, ook aan de zijkanten. Haal de ring eraf en druppel nu wat pesto met een theelepel over het taartje. Garneer met wat pijnboompitten. Doe hetzelfde met de andere borden. Serveer direct.
Notities
Zo'n mooi rond taartje op het bord ziet er heel leuk uit en daar worden kinderen wel blij van.
Ik kan me voorstellen dat de pesto het wat minder aantrekkelijk maakt. Laat deze eventueel gewoon achterwege voor kinderen.