Deze orzo met champignons heeft het allemaal: makkelijk, lekker, snel, vegetarisch, wat wil je nog meer? Het staat binnen 15 minuten op tafel en je likt je vingers erbij af.
2blokjespaddenstoelen bouillon+ 1liter kokend water
1theelepelgedroogde tijm
125gramcreme fraicheof plantaardig alternatief
100gramEmmentaler kaasof plantaardig alternatief
verse peterselie
zout
peper
Instructies
Verwarm de pijnboompitten in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn. Doe in een bakje en zet apart.
Verwarm een flinke scheut olijfolie en de roomboter in een hapjespan.Snij de ui en knoflook en bak in de pan. Snij de champignons in partjes en bak ongeveer 5 minuten mee in de pan.
Blus de paddenstoelen af met balsamicoazijn en de mosterd. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Voeg nu de orzo en de helft paddenstoelen bouillon toe. Kook de orzo gaar in de bouillon. Voeg steeds een scheutje bouillon toe als de orzo droogkookt, zodat de orzo onder water staat. Kook de orzo in ongeveer 10 minuten al dente en zorg dat de bouillon is opgenomen.
Roer de geraspte Emmentaler en de creme fraiche erdoor. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper. Wil je nog meer smaak aan het gerecht? Voeg dan nog een scheutje balsamico azijn toe.
Garneer met wat verse peterselie en de pijnboompitten.
Notities
Met deze orzo kun je ook je kids blij maken!
Geen champignon fans thuis? Je kunt dit recept ook maken met courgette, of geroosterde cherry tomaten.