Deze broccoli burgers zijn een lekker gezond en vegetarisch alternatief. Zo krijg je ongemerkt een flinke portie groente naar binnen. En het is nog lekker ook!
Was de broccoli en snij in grove stukken. Snij ook de steel in stukken. Doe de broccoli in de food processor en maal fijn. Voeg de rest van de ingredienten voor de burgers toe en maal goed fijn. Doe het deeg ongeveer 15 minuten in de vriezer of 30 minuten in de koelkast om mooi vast te worden. Zo vallen de burgers straks niet uit elkaar.
Snij intussen de tomaat in plakken en de ui in ringen. Rooster de broodjes een paar minuten op grillstand in de oven.
Verwarm een flinke scheut olijfolie of bakboter in een koekenpan. Bak hierin de burgers mooi bruin, aan iedere kant ongeveer 4 minuten. Leg tijdens de laatste minuut de cheddarkaas op de burger en grill lekker mee.
Maak nu de broodjes op. Doe een flinke klodder ketchup op het broodje. Leg hierop de burger met kaas en leg daarop de rode ui en tomaat. Besmeer de bovenkant van het broodje met mayonaise en leg die op de burger. Eet smakelijk!
Notities
Groente burgers zijn een handige manier om ongemerkt groente te voeren aan je kind.
Hoewel deze broccoli burger zeker de moeite is voor kids, is het misschien niet de meest kidsproof burger om mee te beginnen, omdat je met rauwe broccoli werkt. De bloemkoolburger is wat zachter van smaak. En ook de bietenburger doet het vaak goed bij kids.