Een broodje vega burger zonder broodje. Deze broccoli burgers zijn een lekker gezond en vegetarisch alternatief. Zo krijg je ongemerkt een flinke portie groente naar binnen. omdat dit een 'bunless' variant is; een burger zonder broodje, heb je een koolhydraatarme maaltijd.
Was de broccoli en snij in grove stukken. Snij ook de steel in stukken. Doe de broccoli in de food processor en maal fijn. Voeg de rest van de ingredienten voor de burgers toe en maal goed fijn. Doe het deeg ongeveer 15 minuten in de vriezer of 30 minuten in de koelkast om mooi vast te worden. Zo vallen de burgers straks niet uit elkaar.
Snij intussen de tomaat in plakken en de ui in ringen. Haal de bladeren van de ijsbergsla en scheur ze ten grootte van een hamburgerbroodje.
Verwarm een flinke scheut olijfolie of bakboter in een koekenpan. Bak hierin de burgers mooi bruin, aan iedere kant ongeveer 4 minuten. Leg tijdens de laatste minuut de cheddarkaas op de burger en grill lekker mee.
Maak nu de 'broodjes' op. Pak 4 blaadjes sla en leg ze op elkaar. Doe er een flinke klodder ketchup op. Leg hierop de burger met kaas en leg daarop nog een burger met kaas en vervolgens de rode ui en tomaat. Nu volgt een klodder mayo. Top af met weer 4 blaadjes sla, als bovenkant van je 'broodje'.
Notities
Groente burgers zijn een handige manier om ongemerkt groente te voeren aan je kind.
Hoewel deze broccoli burger zeker de moeite is voor kids, is het misschien niet de meest kidsproof burger om mee te beginnen, omdat je met rauwe broccoli werkt. De bloemkoolburger is wat zachter van smaak. En ook de bietenburger doet het vaak goed bij kids.