Een lekker broodje met vegetarische shoarma. Vul het broodje met de vega shoarma, ijsbergsla, komkommer, cherrytomaat, avocado en rode ui en maak er een heerlijke Griekse yoghurt saus bij.
Snij de knoflook fijn en hak de peterselie. Maak de knoflooksaus door alle ingrediënten te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
Overig
Bak de shoarma reepjes in een scheutje olijfolie gaar. Dit duurt 5-10 minuten. Hoe langer je ze bakt, hoe krokanter ze worden. Het is waar je van houdt.
Verwarm de pita broodjes in een broodrooster, grill of oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de ijsbergsla in dunne reepjes, de komkommer in stukjes, de cherrytomaat doormidden, de avocado in plakjes en de rode ui in halve ringen.
Vullen
Snij de broodjes open en vul met de ijsbergsla, shoarma reepjes, komkommer, cherrytomaat, avocado en rode ui. Doe er een flinke klodder knoflooksaus over.
Notities
Voor de kids vul ik de pita's met groente die zij lekker vinden. Vaak betekent dat rauwe wortel, paprika, tomaat en komkommer.
Zet alle groente toppings in aparte bakjes of op een grote snijplank op tafel als een monkey platter. Vaak werkt het voor kinderen goed als ze zelf mogen kiezen. Van mij moeten ze dan minimaal 2 soorten groente kiezen die ze in hun broodje willen. Dit werkt bij ons perfect!