Deze orzo met paddenstoelen, blauwe kaas en gekarameliseerde rode ui is een heerlijk verrassend vegetarisch hoofdgerecht. De blauwe kaas en rode ui geven een lekker herfstachtige of winterse smaak aan het gerecht. Deze pasta staat binnen 20 minuten op tafel.
1eetlepelsuikerik gebruikte kokossuiker, maar een andere suiker kan ook
1blokjegroente bouillon
100gramblauwe kaas
350grampaddenstoelik had champignons en shitake
olijfolie
zout
peper
Instructies
Kook de orzo in ruimkokend water en een bouillon blokje gaar. in ongeveer 8 minuten Giet af en roer de blauwe kaas erdoor.
Snij intussen de uien in ringen. Bak de roomboter in een pan. Voeg de ui en suiker toe en laat karameliseren. Voeg 50 ml water toe en laat 10 minuten pruttelen. Als het hard droog kookt, voeg dan nog wat extra water toe. Na ongeveer 10 minuten moet de ui gaar en gekarameliseerd zijn.
Snij intussen ook de paddenstoelen in reepjes en bak in een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Bak ongeveer 5-10 minuten en breng op smaak met zout en peper.
Roer de paddenstoelen door de orzo en garneer met de gekarameliseerde ui.
Notities
Ik val maar meteen met de deur in huis. Deze orzo is niet echt mijn meest kidsproof gerecht. De blauwe kaas, de rode ui... mijn kinderen moeten daar niets van weten. Maar ja, soms heb ik ook even geen zin om te koken wat zij willen.
Je kunt wel wat kidsproof aanpassingen doen zodat je én zelf lekker kunt eten én de kids ook lekker eten. Hou een deel van de orzo apart en roer dan pas de blauwe kaas er doorheen. Grill wat cherrytomaat in de oven en serveer dat bij de orzo voor de kids.