Ook voor vegetariërs en veganisten is het nu mogelijk om hachee te eten! Deze plantaardige hachee is gemaakt van jackfruit. Jackfruit heeft de structuur van draadjesvlees en is neutraal van smaak, dus met wat lekkere kruiden, tover je zo een vegan hachee op tafel!
Verwarm een flinke schoot olijfolie in een braadpan. Snij de uien grof en bak in de olijfolie.
Haal de jackfruit uit blik en spoel goed om! Zo trekt de smaak van het brine uit de jackfruit. Pluk de jackfruit in grove stukken. Snij het harde uiteinde eraf en snij die fijn. Trek het jackfruit eventueel alvast wat uit elkaar om draadjes te creëren.
Voeg de jackfruit toe aan de ui. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe. Bak ongeveer 5 minuten. Roer nu de bloem erdoor en blus af met de rode wijn en sojasaus. Voeg het bouillonblokje, laurierblaadje, kruidnagels, appelstroop, mosterd en tomatenpuree toe en roer goed door.Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten zacht pruttelen. Roer af en toe door en zorg dat de jackfruit nog mooier draadjesachtig wordt (eventueel door met een spatel los te roeren). Laat de jackfruit niet droog koken. Voeg eventueel extra water toe. Verwijder de laurier en kruidnagels. Serveer met aardappelpuree en groente.
Notities
Mijn kinderen zijn op een of andere manier fan van jackfruit. Ik had dit niet verwacht vanwege de structuur, maar blijkbaar vinden ze het heerlijk.