Schil de wortel en snij in kleine blokjes. Was de venkel. Snij doormidden en verwijder de harde kern. Snij in kleine blokjes. Snij de ui fijn.
Verwarm de olijfolie en roomboter in een hapjespan. Bak hierin de ui, wortel en venkel voor een paar minuten. Voeg dan de risottorijst toe. Roer goed door en bak de risotto ongeveer 1-2 minuten mee met de ui totdat deze glazig oogt. Blus af met de witte wijn en blijf goed roeren.
Zet je pan nu wat lager, op middelhoog vuur. Als je wijn verdampt is, giet je wat bouillon bij de rijst totdat deze net onder water staat. Roer de rijst goed door en laat de bouillon opnemen door de rijst. Als de rijst weer bijna droog staat, herhaal je deze stap met opgieten van de bouillon net zo lang totdat de rijstkorrels gaar zijn. De rijst mag een lichte bite hebben. Dit duurt meestal zo'n 20-30 minuten. Is je bouillon eerder op? Maak dan nog wat nieuwe bouillon, zoveel totdat je rijst gaar is.
Als de risotto gaar is en het vocht is verdampt, is je risotto klaar. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe aan de risotto. Roer de geitenkaas erdoor. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Notities
Deze risotto is al super kindvriendelijk. Je kunt er voor kiezen om de wijn achterwege te laten als je voor kinderen kookt. Deze verdampt grotendeels tijdens het koken, maar nooit helemaal. De wijn kun je vervangen door groente bouillon.
Je kunt de groente eventueel in een apart pannetje gaar koken en pureren met wat kookvocht. Voeg de gepureerde groente toe als de risotto gaar is. Zo heb je een nog kindvriendelijkere versie