Vegetarische salade niçoise met sperziebonen en linzen
Een vegetarische variant op de klassieke Franse salade niçoise. Zonder tonijn, maar mét linzen, sperziebonen en ei. Super voedzaam en eenvoudig om te maken. Serveer de salade als lunch, voorgerecht, hoofdgerecht of bijgerecht.
Kook de eieren in ruimkokend water in 8 minuten hard. Laat schrikken in koud water en laat ze even liggen.
Dop intussen de sperziebonen en blancheer ze. Dit doe je door ze eerst 4 minuten te koken in ruimkokend water en daarna af te blussen in een pan of schaal met ijskoud water. De sperziebonen hebben nog een lichte bite en behouden hun mooie felle kleur.
Spoel de linzen af met koud water.
Doe de sperziebonen in een saladekom of verdeel over 2 borden. Verdeel de linzen en de olijven over de sperziebonen. Snij de eieren door midden en verdeel over de salade.
Snij de avocado doormidden en haal de pit eruit met een theelepel. Snij beide helften met schil in plakjes en lepel vervolgens de plakjes eruit. Verdeel de avocado over de salade.
Maak de dressing door de mosterd te mengen met de olijfolie, witte wijnazijn en kerriepoeder. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de de dressing over de salade.
Notities
Kinderen en salades... niet per se de beste combinatie. Althans, bij ons thuis.
Voor de kids maak ik meestal bakjes met de ingredienten uit onze salade waarvan ik weet dat ze ze wél lusten. Ei, sperziebonen en avocado vinden ze heerlijk, dus dat krijgen zij lekker te eten.