Hartige taart met broccoli, op basis van bloemkoolrijst 'deeg'
Deze quiche heeft een bodem van bloemkoolrijst en is daarmee koolhydraatarm. De quiche is gevuld me broccoli, dus je krijgt flink wat groente binnen. Een lekker koolhydraatarme vegetarische quiche.
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet vet een hartige taartvorm in.
Snij de bloemkool in grove stukken en maal ze fijn tot bloemkoolrijst in een food processor. Doe de bloemkool in een kom en zet deze 5 minuten in de magnetron op 600 watt. Laat even afkoelen. Doe de bloemkool in een schone theedoek en knijp het vocht eruit. Plaats de bloemkool weer terug in de schaal en voeg 1 ei, de Parmezaanse kaas, fijngesneden knoflook, 1 theelepel tijm en 0,25 theelepel zout toe. Kneed goed door totdat je een mooi deeg hebt.
Verdeel het deeg over de taartvorm en druk goed aan met een lepel. Bak het deeg ongeveer 15 minuten in de oven.
Snij intussen de broccoli in roosjes en kook deze in een pan ruimkokend water in ongeveer 4 minuten beetgaar. Giet goed af!
Doe de melk, verkruimelde feta, 4 eieren, 0,5 theelepel zout en peper en 1 theelepel tijm in een kom en klop met een vork of garde totdat de ingrediënten goed gemengd zijn.
Haal de taartvorm uit de oven en verdeel hierover de broccoli. Strooi wat zout en peper over de broccoli. Schenk het eimengsel erover. Bak ongeveer 20 minuten in de oven en strooi daarna de pijnboompitten erover. Bak nog eens 20 minuten tot de taart goudbruin is en het ei goed is gestold.
Serveer met een lekkere salade.
Notities
Goede kans dat je de aandacht trekt met het woordje 'taart'. Noem deze quiche dan ook geen quiche, maar taart. Je moet het ook een beetje aantrekkelijk laten klinken ;).
Is broccoli niet jullie ding? Vervang deze dan door paprika, courgette of cherrytomaat.
De feta kun je evt vervangen door wat geraspte belegen kaas of zachte geitenkaas.
Ik maak voor de kids ook weleens een mini hartige taart die ze kunnen vullen met hun favoriete groente.