Deze vegetarische kofta van linzen en zwarte bonen zijn super makkelijk om te maken en ontzettend lekker! Eet de kofta met wat griekse salade, orzo en tomatensaus.
400gramzwarte bonen uit blik, 240 gram uitlekgewicht
400gramlinzenuit blik, 265 gram uitlekgewicht
80grampankoof zelfgemaakt broodkruim
1eetlepeltomatenpuree
1theelepelpaprikapoeder mild
1theelepelpaprikapoeder gerookt
1theelepelkomijn
1teentjeknoflook
0,5-1theelepelzout
1theelepel(zwarte) peper
Instructies
Giet de linzen en zwarte bonen af en doe in een kom. Stamp fijn met een aardappel stamper. Meng de rest van de ingrediënten erdoor. Proef goed of je genoeg zout en peper hebt toegevoegd. Zet even 5 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg een bakplaat met bakpapier klaar.
Rol nu balletjes, of ovaal vormpjes, of mini burgers met je hand. Ik had 12 balletjes. Rijg de balletjes eventueel aan een (vochtige) satéprikker. Leg de balletjes op de bakplaat en bak ongeveer 25 minuten in de oven op 190 graden. Draai halverwege een keer om.
Notities
Mijn kinderen zijn gek op 'gehaktballetjes'.
Ik hou ervan om de balletjes niet super fijn te prakken, dan houdt het wat meer structuur. Voor kinderen kun je er voor kiezen om toch iets fijner te prakken of zelfs te pureren. Voeg eventueel wat extra panko toe, want hierdoor worden de balletjes vaak wat vochtiger en slapper.