Deze pindanoedels zet je super snel op tafel. Een heerlijk vegetarisch noedelgerecht zonder pakjes en zakjes. Met een pot pindakaas, sojasaus en kokosmelk heb je de perfecte roerbaksaus! De tempeh maakt het helemaal af. Laat je niet misleiden door de hoeveelheid ingrediënten, het is echt zo klaar!
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, sprenkel wat olie erover, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken en zet apart.
Was de paprika en snij in reepjes. Bak de paprika en de tempeh in een flinke scheut olie in een hapjespan voor ongeveer 3-4 minuten. Hou even apart.
Komkommer zoetzuur
Doe de limoensap en de suiker in schaal. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe en strooi wat zout en peper erover.
Was de komkommer en rasp in dunne schijfjes. Leg de komkommer schijfjes in de schaal en roer even door, zodat de dressing over de komkommers zit.
Pindasaus
Pel de knoflook en snij fijn. Schil de gemberwortel en snij fijn. Bak de gember en knoflook een paar minuten in een scheut zonnebloemolie in de hapjespan.
Voeg vervolgens de pindakaas, sojasaus, limoensap en sambal toe en roer goed door. Schenk beetje bij beetje wat kokosmelk bij de saus en blijf goed roeren. Als het goed is heb je nu een mooie gladde saus. Breng op smaak met zwarte peper.
Roer de noedels, paprika en tempeh door de saus en serveer met de zoetzure komkommer.
Notities
De meeste kinderen zijn gek op noedels én op pindakaas. Zolang er maar niet te veel ondefinieerbare groente in zit. De paprika in dit gerecht is vrij overzichtelijk.
Lust jouw kind geen paprika? Vervang dan eventueel door champignons of courgette.
De komkommer kun je natuurlijk zonder de zoetzuur dressing serveren voor de kids.