Een heerlijk vegetarische risotto recept met blauwe kaas, appel en bimi. Heb je geen bimi, of sprouting broccoli? Ga dan voor broccoli, of groene asperges! Dat past allebei ook perfect bij dit recept.
Pel de ui en snij fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een flinke hapjespan. Bak hierin de ui voor een paar minuten. Voeg de risotto rijst toe en bak mee tot deze mooi glazig oogt.
Bereid intussen de groente bouillon. Blus de rijst af met een scheut groente bouillon, zodat de rijst net onder water staat. Roer goed door en laat de rijst mooi in koken. Schenk steeds een scheut bouillon erbij zodra de rijst bijna droog kookt. Blijf tussendoor goed roeren. Herhaal dit tot je risottorijst mooi beetgaar is. Dit is meestal na 15-20 minuten. Is je bouillon eerder op? Voeg dan water toe ipv bouillon.
Was intussen de bimi (of broccoli) en snij het onderste stukje van ieder steeltje af. Gebruik je broccoli? Snij de broccoli in roosjes. Stoom de bimi in ongeveer 6-8 minuten gaar. Dit kan in de stoomoven, maar kan ook in een pan met een laagje water. Leg daar een vergiet in en zorg dat je een deksel op de pan kunt doen, zodat deze mooi is afgesloten. Is stomen geen optie? Kook dan in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Was de appel en snij in dunne reepjes.
Verwarm de walnoten kort in een pan.
Als de risotto rijst gaar is, brokkel je de geitenkaas en de blauwe kaas over de rijst.. Roer ook 50 gram Parmezaanse kaas en de stukjes appel door de rijst. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper en wat oregano. Garneer met de walnoten en de rest van de Parmezaanse kaas. Serveer met de bimi.
Notities
Voor de kids kun je overwegen om de blauwe kaas apart op tafel te serveren. Zo kun je een portie zonder blauwe kaas opscheppen bij de kids.
Houdt jouw kind niet van bimi of broccoli? Kook er dan wat andere groente bij die je kind wel lust. De appeltjes vinden ze vast lekker!