1handje verse kruidenik gebruikte peterselie en bieslook. Basilicum, tijm en rozemarijn zijn ook lekker
4portobello
olijfolie
peper
1handjepijnboompitten
Optioneel
Parmezaanse kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakpaat met bakpapier klaar.
Was de tomaten en snij in kleine blokjes. Doe in een kom. Brokkel de feta over de tomaten en roer goed door.
Hak de verse kruiden fijn en doe bij de tomaten. Breng op smaak met peper en olijfolie. Doe de tomaten in een vergiet en laat goed uitlekken.
Verwijder de steeltjes van de portobello's. Besprenkel de binnenkant en de buitenkant van de portobello's met olijfolie. Vul de portobello's met het tomatenmengsel. Bestrooi wat pijnboompitten erover en leg de paddenstoelen op de bakplaat met bakpapier. Schuif in de oven en bak ongeveer 15-20 minuten tot ze de feta mooi goudbruin kleurt. Het kan zijn dat er nog vocht is vrij gekomen van de tomaten. Dit vocht is heerlijk over de pasta.
Kook in de tussentijd de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat plakken. Schep de pasta op een bord en leg hier de portobello op. Garneer eventueel met wat Parmezaanse kaas.
Notities
Je kunt voor de kinderen ook gewone champignons, in plaats van portobello's, vullen met zuivelspread of zachte geitenkaas.