Penne all'Arrabbiata is een echte Italiaanse klassieker. Een vegetarische pasta met een licht pittige saus. Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig en het staat binnen 20 minuten op tafel. Een heerlijk Italiaans less is more recept!
Snij de knoflook in plakjes. Snij de chilipepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snij vervolgens in dunne plakjes en hak eventueel nog verder fijn.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Bak de knoflook en chillipeper op laag tot middenhoog vuur. Snij de cherrytomaat doormidden. Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes en cherrytomaat toe en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen.
Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Hak de basilicumblaadjes fijn en rasp de kaas.
Serveer de penne met de arrabbiata saus. Garneer met basilicum en kaas.
Notities
Puurder dan dit kan het bijna niet: pasta en tomatensaus. Dit recept is daarom vaak geliefd bij kinderen.
De enige hick up kan de chilipeper zijn. Je kunt eventueel eerst de helft van de hoeveelheid peper toevoegen en proeven of het niet te pittig is voor de kids.
Ik serveer er vaak wat rauwkost bij voor de kids zodat ze wat extra groente binnen krijgen.