Een halloumi spies mag niet ontbreken bij een vegetarische bbq. Halloumi is een kaas die je heel goed kunt grillen en niet gaat druipen op de bbq. Dit maakt het de perfecte bbq kaas.
Steek de bbq aan en laat goed opwarmen. Gebruik je houten spiesen? Leg deze dan een half uurtje in een bak met water. Zo voorkom je dat de spiesen verbranden op de bbq.
Snij de halloumi in blokjes van ongeveer 1,5x1,5 cm. Ik had uiteindelijk 24 blokjes.
Snij de paprika in grove stukken. Snij de courgette in kwartjes (in de lengte doormidden, daarna nog een keer in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes).
Rijg nu de spiesen. Ik begon met een stuk halloumi, vervolgens een stuk paprika, courgette, weer en stuk halloumi, paprika en ik eindigde met champignon. Ik maakte 12 spiesen.
Doe de olijfolie in een bakje en doe hier de fijngehakte kruiden in. Breng op smaak met zout en peper. Strijk de kruidenolie met een kwastje over de spiesen.
Leg de spiesen nu op de bbq en bak aan alle kanten ongeveer 4 minuten tot de halloumi mooie grillstrepen krijgt. Als je de halloumi te kort grilt, heeft het een rubberachtige structuur. De halloumi smaakt lekkerder als hij goed gegrild is.
Notities
Een spies ziet er altijd wel interessant uit voor kinderen.
Maak wat spiesjes voor je kind met zijn favoriete groente.