Op zoek naar een makkelijk en smaakvolle vegetarische soep? Deze geroosterde paprika-tomaten soep is je vriend. Makkelijk om te maken en een heerlijke smaakbom. Lekker als voorgerecht, of als hoofdgerecht met een broodje.
Verwarm de oven voor op grillstand en zet een ovenschaal of bakplaat met bakpapier klaar.
Was de tomaten en paprika en snij in grove stukken. Schil de ui en knoflook. Snij ook in grove stukken. Hak de kruiden grof.
Doe de groente in de ovenschaal en strooi de kruiden er over. Schenk de olijfolie en de balsamico azijn erover en breng op smaak met zout en peper. Grill de groente ongeveer 10 minuten onder de grill.
Haal de groente uit de oven en doe in een pan. Doe de bouillonblokjes en 1 liter kokend water erbij. Breng de pan aan de kook. Zodra de groente kookt, haal je de pan van het vuur. Pureer tot een gladde soep.
Serveer de soep met een klodder creme fraiche en (stok)brood.
Notities
Deze soep kun je zeker aan je kids voorschuiven. De soep is gepureerd, dus geen gedoe met 'stukjes' en de smaken van tomaat en paprika lusten de meeste kinderen wel.