Dit zijn heerlijke gemarineerde vegetarische groente spiesjes met Indiase paneer kaas. Lekker voor op de barbecue, of gewoon voor in de oven. Een super lekker vegetarisch bijgerecht.
Leg een aantal houten spiesen in een bak met water. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar of steek de barbecue aan.
Schil de gember en knoflook en snij super fijn. Doe in een flinke kom. Giet de yoghurt, garam masala, korianderzaad, kurkuma en chilipeper erbij en roer goed door. Breng op smaak met zout.
Was de courgette en paprika en snij in stukjes. Snij de paneer in stukken van ongeveer 1,5 x 1,5 cm. Roer de paneer en groente voorzichtig door de marinade en zet 30 minuten in de koelkast.
Rijg de paneer en groente op de spiesen. Ik kwam uit op 8 spiesen met 3 stukjes paneer en groente.
Oven
Leg de spiesen op de bakplaat en besprenkel met wat olie. Bak de spiesen 15 minuten, op in de oven op 200 graden.
BBQ
Leg de spiesen op een stuk aluminiumfolie op de bbq en bak in ongeveer 10 minuten goudbruin. Keer eventueel tussendoor om.
Notities
Deze spies kun je zeker aan de kids voorschotelen.
Je kunt de spies natuurlijk aanpassen naar eigen inzicht en er groente op doen die jouw kind lekker vindt.