Salade met koolrabi, radijs en kappertjes mayonaise
Dit is een heerlijk frisse zomersalade met koolrabi, radijs en kappertjes mayonaise. Een absoluut smaakbommetje. Serveer deze salade als bijgerecht bij bijvoorbeeld de bbq.
Was de radijs, verwijder het groen en snij in dunne plakjes. Ik doe dit met mijn food processor, dan is het zo klaar.
Schil de koolrabi en rasp deze in grove stukjes. Ook dit doe ik met de food processor.
Verwarm de amandelschaafsel in een pan totdat deze mooi goudbruin kleurt. Blijf erbij staan, want het verschil tussen goudbruin en zwart gaat erg snel.
Maak de dressing door 1 theelepel mosterd te mengen met 3 theelepels kappertjesvocht, 3 eetlepels mayoniaise en 2 eetlepels olijfolie. Breng verder op smaak met zout en peper.
Doe de koolrabirasp, de plakjes radijs en de raapstelen in een schaal en sprenkel hier de dressing over. Strooi de amandelschaafsel erover en je salade is klaar!
Notities
Deze salade vind ik zelf niet echt kidsproof. Radijs vinden kinderen vaak te bitter.
Voor de kids maak ik in dit soort gevallen altijd een apart bakje rauwkost met dingen die ze lekker vinden.
Gekookte koolrabi is wel iets wat kinderen lekker kunnen vinden. Als je toch deze koolrabi salade maakt, kun je wat koolrabi snijden en koken voor de kids.