Op zoek naar een hartig recept met rabarber? Dan is dit jouw salade! Met gegrilde rabarber, aardbei en geitenkaas heb je een super frisse vegetarische salade. Lekker als lunch, voorgerecht of bijgerecht. Of als maaltijdsalade met een stuk brood erbij.
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet 2 ovenschalen klaar (1 voor de rabarber en 1 voor de amandel en geitenkaas.
Was de rabarber en snij in schuine stukjes van ongeveer 0,5-1 cm breed. Doe de rabarber in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en 2 eetlepels honing.
Hak de amandelen grof fijn. Dit kan in een keukenmaler, of bijvoorbeeld in door ze in een plastic zakje te doen, op een snijplank te leggen en dan met een deegroller erover rollen. Doe de amandelen in de andere ovenschaal.
Leg de geitenkaas in de ovenschaal bij de amandel en besprenkel beide met wat olijfolie.
Zet de rabarber in de oven en bak 15 minuten. Zet de laatste 10 minuten de andere ovenschaal erbij.
Leg intussen de sla op een bord of in een slakom.
Was de aardbeien en snij in plakjes.
Verdeel de rabarber, aardbei, geitenkaas en amandel over de sla en sprenkel wat olijfolie over de salade.
Notities
Kinderen houden vaak niet van bladsla, maar de met een aantal ingredienten van deze salade kun je ze vast wel blij maken.
Voor de kids maak ik meestal een eigen bakje met wat sla ingredienten, zoals de aardbei en rabarber. Aangevuld met rauwkost.