Vegetarische zoete aardappel stamppot met raapstelen
Dit is een heerlijk frisse vegetarische stamppot op basis van zoete aardappelen. De raapstelen geven een lekkere bite aan de stamp. De geitenkaas, zongedroogde tomaat en vega spekjes geven een heerlijke smaak aan het gerecht. Zet deze vega stamppot in de lente of vroege zomer op tafel.
Schil de zoete aardappels en snij in stukken. Kook de aardappels in ongeveer 10-15 minuten gaar in een pan met kokend water en de bouillonblokjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de vegetarische spekjes.
Was de raapstelen en snij ze grof.
Giet de aardappels af. Voeg de geitenkaas en een scheutje olijfolie toe en stamp de aardappels tot een grove puree.
Roer de spekjes, de raapstelen en de zongedroogde tomaat door de stamppot. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Notities
Laat ik meteen maar eerlijk zijn: mijn kids hebben dit niet gegeten. Raapstelen krijg ik er hier niet in.
Maar zoete aardappels vinden ze heerlijk. Voor hen heb ik een stamppotje gemaakt met wat paprika en cherrytomaat. De zongedroogde tomaat en raapstelen heb ik achterwege gelaten.
Zo maak je dit recept toch heel eenvoudig kidsproof.