500grambietrauw of gekookt. Alternatief: rode biet
2perzik
500gramaardbei
100gramzachte geitenkaas
1handjepijnboompitten
3eetlepelsolijfolie
1eetlepelwitte balsamico azijn
1theelepelhoning
1theelepelmosterd
zout
peper
1handjeverse basilicum
Instructies
* Als je rauwe bietjes hebt; schil de bietjes, was ze en snij in plakjes. Kook de bietjes in kokend water in 20-30 minuten gaar. Giet de bietjes af. Werk je met voorgekookte bietjes, dan mag je deze stap overslaan. Snij de bietjes in plakjes.
Was de aardbei en perzik. Snij de aardbeien en perziken in partjes en doe in een schaal. Voeg de bietjes toe aan het fruit. Kruimel de geitenkaas erover.
Verwarm de pijnboompitten in een koekenpan totdat ze mooi goudbruin kleuren. Verdeel over de salade. Verdeel ook de basilicum blaadjes over de salade.
Maak een dressing in een apart schaaltje. Meng de olijfolie met de balsamico azijn en voeg een theelepel honing en een theelepel mosterd toe. Breng op smaak met zout en peper. Sprenkel de dressing over de salade.
Notities
Dit is een hele toegankelijke salade voor kids. Lekker veel fruit en een beetje bietjes erbij.
Laat de geitenkaas en basilicumblaadjes eventueel uit de salade en serveer die apart.