Ben je op zoek naar een lekkere eiwitrijke vegetarische curry zonder pakjes en zakjes? Deze tofu korma is het helemaal! Je maakt de curry vrij eenvoudig zelf.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Verwarm 2 eetlepels arachideolie in een hapjespan. Brokkel de tofu met je handen en bak deze in de olie. Bak de tofu in 5-10 minuten zodat het een klein beetje knapperig wordt. De tofu blijft nog wel wat slap, dat hoort zo! Haal de tofu uit de pan en zet even apart.
Schil intussen de gember, ui en knoflook en snij in grove stukken. Doe de gember, ui, knoflook, komijnzaad, koriander, garam masala, kurkuma, kardemon, kaneel, chilivlokken, tomatenpuree, zonnebloemolie, cashewnoten en water in een kruidenmaler of blender. Mix tot een egale pasta. Voeg eventueel extra water toe als de pasta te dik blijft en niet goed te mixen is.
Doe de currypasta in de schone pan en voeg de kokosmelk toe. Voeg ook het bouillonblokje en sap van een halve citroen toe. Laat de curry 10 minuten pruttelen.
Roer de tofu door de currysaus. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. Serveer de curry met de rijst.
Optioneel, om te garneren
Bak de cashewnoten in wat zonnebloemolie goudbruin.Hak de korianderblaadjes fijn. Serveer de curry met de cashewnoten en korianderblaadjes.
Notities
Grote kans dat dit een succes recept wordt bij jouw kids. De meeste kinderen vinden de zachte smaak van curry heerlijk. De tofu heeft een neutrale smaak.
Is de structuur van de tofu een probleem voor jouw kind? Pureer de tofu dan door de currysaus.
Serveer de curry met wat rauwkost, om de dagelijkse vitamines binnen te krijge.