Deze galette met Honingtomaten® en geitenkaas zet je super snel op tafel. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig voor deze heerlijke hartige taart. Een ideaal vegetarisch voorgerecht, bijgerecht, lunch of hoofdgerecht!
1rol deeg voor hartige taart of quicheliefst een ronde; ongeveer gram; alternatief: 6 plakjes hartige taart deeg
400gramHoningtomaten®
100gramzachte geitenkaas
100gramcreme fraiche
1handjebasilicum blaadjes
zout
peper
Optioneel
1eidooier
Instructies
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Rol het deeg uit en leg op de bakplaat. NB. Heb je losse plakjes hartige taartdeeg, of een rechthoekige rol? Leg de plakjes aan elkaar en druk de naden goed aan. Snij het deeg met een mes in een ronde of ovale vorm.
Meng 75 gram geitenkaas met de creme fraiche. Hak de basilicumblaadjes fijn en roer door de geitenkaas crème. Verdeel de geitenkaas crème over het deeg. Houd ongeveer 5 cm van de randen vrij.
Was de tomaten en snij doormidden. Verdeel de tomaten over de geitenkaas.
Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen, iets over de tomaten heen. Dit mag best een beetje slordig, dat ziet er extra rustiek uit. Optioneel: bestrijk de randen eventueel met wat eigeel met een kwastje.
Brokkel het laatste restje geitenkaas over de tomaten. Schuif de galette in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar. De galette is gaar als de randen mooi goudbruin zijn.
Bestrooi met zout en peper en garneer met wat basilicum blaadjes.
Notities
Voor kinderen is dit ook een geschikte hartige taart
Vervang eventueel de geitenkaas door nog wat extra creme fraiche, of roomkaas / zuivel spread.