Deze maaltijdsoep met veel groente is absoluut de moeite waard om te proberen. De soep is gevuld met wortel, bloemkool, peultjes, champignons en noedels. Een super makkelijk recept voor noedelsoep, die binnen 20 minuten op tafel staat.
Snij de ui en knoflook fijn. Schil de gember en snij in kleine stukjes. Schil de wortel en snij in plakjes.
Verwarm de zonnebloemolie in een soeppan. Bak hierin de ui, knoflook, gember, wortel, sambal (naar smaak) en kerrie toe. Bak ongeveer 3 minuten.
Was de bloemkool en snij in kleine roosjes. Voeg na 3 minuten de bloemkool toe aan de pan. Bak even 2 minuten mee en blus af met de groente bouillon. Kook de bouillon 3 minuten.
Snij de champignons in plakjes.Voeg nu de noedels, champignons en de peultjes toe en kook nog eens 5 minuten. Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.
Notities
Deze noedelsoep bevat veel groente. Als je kind van bloemkool, peultjes, wortel en champignons houdt, is dat geen probleem.
Houdt je kind daar niet van? Kook dan de noedels apart en pureer de groente en de bouillon. Voeg daarna de noedels toe. Zo heb je een noedelsoep zonder stukjes groente.