Deze bastogne crumble met bosvruchten is een perfect nagerecht voor een kerst diner. Het is makkelijk om te maken en ontzettend smaakvol. Een mooie afronding van een uitgebreid diner. De crumble maak je van bastogne koeken en diepvriesfruit. Je kunt dit dessert van tevoren klaar maken.
250grambosvruchtendiepvries, alternatief; frambozen en rode bessen of rood fruit
50gramboter
85grambastogne koekenongeveer 1/3 van een pak bastogne koeken
40grambloem
30gramsuiker
4bolletjes(slagroom)ijs
Instructies
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.
Verdeel de bosvruchten over de ovenschaal en ontdooi het fruit.
Verkruimel de bastogne koeken in een food processor. Het kan ook met de hand; leg de koeken op het aanrecht en rol en verkruimel met een deegroller.
Snij de roomboter in kleine blokjes en voeg toe aan de kruimels. Voeg ook de bloem en suiker toe. Kneed met je handen of in de keukenmachine tot een kruimeldeeg.
Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en zorg dat al het fruit bedekt is. Bak de crubmle in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
Serveer met een bolletje (slagroom)ijs.
Notities
Kinderen zijn meestal gek op toetjes, dus deze crumble gaat er waarschijnlijk wel in!
De bosvruchten kun je ook vervangen door aardbei, of ander fruit.