Vegetarische wraps met gegrilde pompoen, linzen en guacamole
Een heerlijke Tex Mex maaltijd met gegrilde pompoen, linzen en guacamole. Deze wraps kun je zowel warm als koud eten. Heerlijk voor de herfst en winter. Serveer de tortilla's als monkey platter en laat iedereen z'n eigen tortilla samen stellen.
240gramlinzenuit blik; uitlekgewicht. Blik van 400 gram
2eetlepelsMexicaanse kruidenklik hier voor de kruidenmix
100mltaco saus
1portieguacamoleklik hier voor het recept voor guacamole
1portietomaten salsaklik hier voor het recept voor tomaten salsa
125mlcreme fraiche
olijfolie
zout
peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
Was de pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Leg de pompoen op de bakplaat. Strooi 1 eetlepel Mexicaanse kruiden erover en besprenkel ruim met olijfolie. Breng extra op smaak met zout en peper. Grill de pompoen ongeveer 20 minuten in de oven tot de blokjes gaar zijn.
Verwarm intussen een scheutje olijfolie in een hapjespan.
Snij de ui fijn. Was de paprika en snij in blokjes. Bak de ui en knoflook in de hapjespan. Voeg na 5 minuten de linzen toe. Breng op smaak met 1 eetlepel Mexicaanse kruiden en blus af met 50 ml water. Laat een paar minuten pruttelen.
Verwarm je tortilla's in de magnetron, of één voor één in een pan.
Serveer de pompoen, guacamole, tomatensalsa, creme fraiche, linzen en taco saus in losse schaaltjes op tafel. Laat iedereen z'n eigen wraps samen stellen.
Notities
Mexicaanse monkey platter is bij onze kids altijd een succes. Laat de kids zelf bepalen wat ze op hun wrap willen.
Serveer er eventueel nog wat gewone cherry tomaten bij en mais. Dat vinden kids vaak heerlijk.