Deze vegetarische noedelsalade is een heerlijk frisse salade. Lekker als lunch, of als avondeten op een warme zomeravond. De salade is rijkelijk gevuld met groente, zoals komkommer, wortel en kool. De zelfgemaakte pindadressing maakt het helemaal af!
0,5koolik gebruikte witte kool; Chinese kool of rode kool kan ook
200gramwortel
0,5komkommer
130gramedamame boonuit blik; uitlekgewicht. Blik van 155 gram
4stengelsbosui
Dressing
1cmgember
1teentjeknoflook
50grampindakaas
1,5eetlepellimoensap
2eetlepelssojasausof tamari
1eetlepelahornsiroopof honing (niet vegan)
2eetlepelswater
1mespuntchilivlokkenoptioneel
Optioneel, om te garneren
sesamzaad
koriander
chilipeper
Instructies
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een schaal.
Bak de cashewnoten in een scheutje olie in een pan tot ze mooi goudbruin zijn.
Snij de kool in dunne reepjes. dit kan bijvoorbeeld met de food processor. Snij de wortel in plakjes, of julienne. Snij de komkommer in blokjes en de bosui in ringen. Giet de edamame bonen af.
Voeg alle groente toe aan de noedels en roer goed door.
Maak nu de dressing. Schil de gember en knoflook en snij fijn. Doe in een blender of kruidenmaler van de keukenmachine. Voeg de pindakaas, limoensap, sojasaus, ahornsiroop, water en chilivlokken toe en pureer tot een mooie gladde dressing. Roer de dressing door de noedelsalade. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Optioneel, om te garneren
Garneer eventueel met wat verse koriander, ringetjes chilipeper en sesamzaad
Notities
De dressing met pindasaus kan wel eens een succes zijn bij kinderen.
Qua groente vulling kun je kiezen voor groente die jouw kind lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan paprika, mais, sperziebonen, cherrytomaat, wortel. Alles kan!