Dit is een verrassende curry met rode biet. De curry is eenvoudig te maken met voorgekookte biet en wat lekkere curry kruiden en specerijen die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Eet smakelijk!
Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Schil de gember en snij fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de chilipeper en snij fijn. Doe de gember en chilipeper in de pan en voeg de mosterdzaad en garam masala toe. Bak ongeveer 3 minuten.
Snij de bieten in stukken en de cherrytomaat doormidden. Doe de bieten en cherrytomaat in de pan. Bak 2 minuten mee. Blus af met de kokosmelk en voeg ook het bouillonblokje toe. Laat 10 minuten pruttelen.
Serveer met rijst of naanbrood en garneer eventueel met verse koriander.
Notities
Als je kind van bietjes houdt, is dit echt een top recept. De bietjes zijn licht gekruid en lekker romig door de kokosmelk.
Je kunt de bieten eventueel pureren in de kokosmelk en als saus serveren bij wat rijst of naanbrood.
Een andere optie is om de bieten te raspen of kleiner te snijden om het aantrekkelijker te maken voor je kind.