Spaghetti met geroosterde paprika en zongedroogde tomaat
Deze heerlijke vegetarische pasta zet je binnen 20 minuten op tafel. De pastasaus maak je heel eenvoudig zelf met gegrilde paprika, gegrilde cherrytomaat en zongedroogde tomaten.
Verwarm de oven voor op grillstand en zet een ovenschaal klaar.
Was de paprika en cherrytomaat. Snij de tomaatjes doormidden en de paprika in blokjes. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de groente ongeveer 10 minuten in de oven op grillstand, tot ze mooi zacht zijn.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Doe intussen de zongedroogde tomaat, incl. 1 el van de olie, en de knoflook in de blender. Voeg de gegrilde tomaten en paprika toe en pureer tot een gladde tapenade. Roer de creme fraiche erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de gegrilde paprikasaus door de pasta en roer voorzichtig de afgegoten linzen erdoor. Garneer met Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Notities
Deze pasta is een gegarandeerd succes bij de kids! De saus is namelijk gepureerd en smaakt lekker romig.
Enige minpunt zijn misschien de linzen. Als dit een afknapper is, kun je ze achterwege laten.