Wil je ook eens een 'gezondere' risotto variant proberen? Maak dan deze quinotto. Dit is een risotto, maar dan met quinoa, in plaats van risotto rijst. Quinoa bevat meer vezels en eiwitten en is daarmee een voedzamere keuze. Deze quinotto met spinazie en geitenkaas is een absolute vegetarische smaaksensatie. Hier kun je van blijven eten. Doordat de spinazie wordt gepureerd, is dit ook een topper voor kids.
320gramquinoaof de helft risottorijst en de helft quinoa
2blokjesgroente bouillon
1literkokend water
250gramsperzieboon
100gramzachte geitenkaas
75gramParmezaanse kaas
1handjepijnboompitten
0,5citroen
zout
peper
nootmuskaat
Instructies
Verwarm de pijnboompitten kort in een hapjespan en zet apart in een bakje.
Snij 1 ui en de teentjes knoflook en bak deze kort in 25 gram boter en een scheutje olijfolie in een hapjespan. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe aan het uimengsel en roer goed door. Bak de spinazie tot deze mooi is geslonken. Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper.Doe de spinazie in de blender en maal fijn.
Snij de de andere ui en de bleekselderij fijn. Bak deze ongeveer 2 minuten in 25 gram boter en voeg dan de quinoa toe. Roer goed door en bak de quinoa ongeveer 1-2 minuten totdat deze glazig oogt. Blus af met een flinke scheut groentenbouillon en blijf goed roeren. Zet je pan nu wat lager, op middenhoog vuur.
Als je bouillon verdampt is, giet je wat nieuwe bouillon bij de quinoa totdat deze net onder water staat. Roer de quinoa goed door en laat de bouillon opgenomen worden door de quinoa. Als de quinoa weer bijna droog staat, herhaal je deze stap met opgieten van de bouillon net zo lang totdat de quinoa gaar is. Dit duurt meestal zo'n 15-25 minuten. Is je bouillon eerder op? Maak dan nog wat nieuwe bouillon, zoveel totdat je quinoa gaar is.
Dop intussen de sperziebonen en snij doormidden. Blancheer de boontjes in een pan met kokend water, ongeveer 5 minuten. Giet de boontjes daarna af en spoel de boontjes goed af met koud water. Zet de boontjes even apart.
Voeg nu de spinazie en de geitenkaas toe aan de quinotto. Rasp de schil van een halve citroen over je quinotto. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Notities
Deze risotto is al erg kindvriendelijk doordat de spinazie is gepureerd. Hierdoor heb je geen 'stukjes'. Je kunt de stukjes nog verder minimaliseren door de bleekselderij achterwege te laten.
Houdt jouw kind niet van geitenkaas? Vervang dit dan door creme fraiche, ricotta of mascarpone.