Hartige croissantring met groene asperge, geitenkaas en citroenpesto
Deze croissantring is het perfecte gerecht voor pasen. Een lekker vegetarisch hapje met groene asperge en zachte geitenkaas en een heerlijk frisse touch door de citroenpesto. Je maakt de croissantring vrij eenvoudig zelf met croissantdeeg. Een echt feestje voor op tafel!
1rolcroissantdeeg party mini's (24 stuks)voor een voorgerecht kun je 2 rollen croissantdeeg classic gebruiken (totaal 12 stuks)
200gramaspergegroene aspergetips
60gram zachte geitenkaas
70gramPesto al Limoneik gebruikte een half potje van de Pesto al Limone van Oil & Vinegar
1ei
15grampistachenoten
zoutik gebruikte een beetje fleur de sel van Oil & Vinegar
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg 2 bakplaten met bakpapier klaar.
Snij de aspergetips door midden. Kook de aspergetips gaar in een pan met kokend water in ongeveer 6 minuten. Giet af en zet even apart.
Hak de pistachenoten fijn.
Maak de verpakking croissantdeeg open. Je hebt nu 24 stukken croissantdeeg. Hiermee maak je 2 croissant ringen. Maak op je bakplaat met bakpapier een cirkel van 12 stukjes croissantdeeg met de korte kanten van het deeg aan de binnenkant. De korte kanten laat je overlappen. Doe hetzelfde met de overige 12 stukjes deeg, op een andere bakplaat met bakpapier.
Nu ga je aan de slag met de vulling. Smeer ieder stukje van de ring in met een laagje citroenpesto.
Kruimel hierover wat zachte geitenkaas. Leg 3 of 4 halve aspergetips op ieder stukje van de ring.
Vouw ieder stuk deeg naar binnen en 'plak' het aan de onderkant vast.
Besmeer de bovenkant van de ring met ei. Bestrooi de ring met pistachenoten en wat zout. Doe hetzelfde met de tweede croissantring.
Bak de croissantring 12 minuten in de oven tot het mooi goudbruin kleurt. Serveer de ring in zijn geheel op tafel.
Optioneel, om te serveren
Notities
Voor kinderen is een croissantring vaak een top snack.
Houdt jouw kind niet van groene asperges? Vul een paar stukjes van de ring dan met vulling die jouw kind wel lekker vindt. Denk aan mais, paprika, spinazie etc.