Paddenstoelen bouillon vind ik een ideaal tussengerecht. Deze soep is super simpel en staat binnen 10 minuten op tafel. Het is licht op de maag, dat vind ik zelf belangrijk bij een tussengerecht. Zo heb je een leuk extra gerechtje, zonder dat het te veel vult.
Snij het sjalotje fijn en bak deze ongeveer 1 minuut in de roomboter in een soeppan.
Snij de paddenstoelen in stukjes. Bepaal zelf hoe fijn je ze wilt snijden. Ik vind het zelf mooi als je nog kunt herkennen welke paddenstoel het is, dus ik snij ze vrij grof. Snij ook de knoflook fijn en bak de paddenstoelen en de knoflook een paar minuten mee met de ui. Breng op smaak met zout en peper en wat rozemarijn.
Voeg nu één liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Doe de bouillon in leuke glaasjes of kleine soepkommen. Garneer met wat peterselie.
Notities
Joppe vond deze bouillon heerlijk, maar niet ieder kind is fan van paddenstoelen. Bouillon vinden ze vaak wel heel lekker. Voor de kids kun je de bouillon opscheppen zonder de paddenstoelen.