Vegetarische kapsalon met shoarma van knolselderij en big mac saus
Deze vegetarische kapsalon is een absolute guilty pleasure. De shoarma is vervangen door knolselderij met shoarmakruiden. Hier komen heerlijk knapperige ovengebakken frietjes bij en een big mac saus! Hier zeg je geen nee tegen!
Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Sprenkel 3 eetlepels olijfolie op beide bakplaten. Verwarm de bakplaten met olijfolie in de (hetelucht)oven op 220 graden voor.
Schil de aardappels, was ze en snij deze in frieten. Ik gebruik hiervoor een ouderwetse frietsnijder. Het kan ook met een food processor, of natuurlijk met de hand. Schil de knolselderij en snij in reepjes (formaat shoarmavlees).
Pak de bakplaten uit de oven en leg de friet op de ene bakplaat en de knolselderij reepjes op de andere. Pak de uiteinden van het bakpapier en hussel goed zodat de olijfolie goed is verdeeld. Bestrooi de knolselderij met de shoarmakruiden en hussel nog eens goed zodat ook de kruiden op alle reepjes zitten. Zet de bakplaten terug in de oven. De friet gaat bovenin en de bakplaat met de knolselderij gaat eronder. Bak de friet en knolselderij ongeveer 30 minuten tot de knolselderij en friet gaar zijn en mooi bruin zijn gekleurd. Haal de knolselderij uit de oven en bestrooi met geraspte kaas. Zet een paar minuten terug in de oven, totdat de kaas is gesmolten. Is dat bij jou nog niet het geval? Bak dan iets langer. Bestrooi de friet flink met zeezout naar smaak.
Big mac saus
Maak nu de big mac saus. Snij de 0,25 ui super fijn. Doe de yogonaise, ketchup, piccalilly, azijn, suiker en chilipoeder in een schaaltje en roer goed door.
Tot slot...
Was de ijsbergsla en snij in dunne reepjes. Was de cherrytomaten en halveer. Snij de augurk in dunne plakjes en de rode ui in dunne halve ringen.
Nu is het tijd om de kapsalon in elkaar te zetten. Leg de friet op een schaal. Verdeel hier de knolselderij reepjes met geraspte kaas over en vervolgens de sla. Leg de tomaatjes, ui en augurk erop en besprenkel met flinke klodders big mac saus. Enjoy!
Notities
Deze maaltijd is een super goed idee voor kinderen. Met de knolselderij shoarma krijgen ze ongemerkt wat groente binnen. Ideaal toch?
Voor kids kun je de sla en rode ui vervangen door komkommer.