Deze vegetarische curry met pompoen en linzen is puur comfortfood voor de koude dagen. Vol met lekkere groente als pompoen en tomaat en lekker vullend en eiwitrijk door de linzen. Met deze curry heb je een volwaardig vegetarische maaltijd die ook in de smaak valt bij kinderen.
Was de pompoen goed en verwijder de zaadjes met een lepel. Snij de pompoen in dunne plakken en vervolgens in blokjes van ongeveer 1x1 cm.
Schil de ui, knoflook en gember en snij deze fijn. Was de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snij de helft in dunne ringen.
Verwarm een flinke scheut arachideolie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, gember en chilipeper voor ongeveer 3 minuten. Roer goed door. Voeg de pompoen toe en bak een paar minuten mee.
Was de tomaat en snij in partjes of blokjes. Voeg de tomaat toe aan de pompoen, samen met de linzen, komijnzaad, kurkuma, garam masala en het zout. Roer goed door. Blus af met de kokosmelk en het water. Doe de deksel op de pan en zet het vuur wat lager, zodat de curry licht borrelt. Laat de curry ongeveer 20 minuten pruttelen, totdat de linzen en de pompoen gaar zijn.
Optioneel
Gril intussen het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de curry met gegrild naanbrood.
Notities
Deze curry is heerlijk zacht en romig van smaak en daarmee zeer geschikt voor kinderen.
De 'stukjes' (pompoen, linzen en tomaat) kunnen potentieel voor discussie zorgen. Je kunt de curry prima pureren. Het wordt dan een soort currysoep. Mijn ervaring is dat kinderen dat heerlijk vinden!