Snij de aardappels in blokjes en kook deze in ongeveer 10 minuten beetgaar. Spoel af onder de koude kraan en zet apart.
Kook intussen ook de eieren in kokend water in ongeveer 7 minuten hard. Giet af, laat goed schrikken met koud water. Verwijder de schil. Snij 1 ei in blokjes en de overige 2 eieren in vieren. Zet apart.
Kook de doperwten in 5 minuten gaar. Dit kan in dezelfde pan en tegelijk met de eieren. Giet af en zet apart.
Snij de augurk in plakjes of blokjes. Snij de rode ui fijn. Schil de appels en snij in blokjes.
Maak de dressing: Meng de mayo met de creme fraiche en de mosterd (naar smaak). Voeg de augurkennat toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de aardappels, de augurk, rode ui, doperwten, appels en het in blokjes gesneden ui in een grote kom of schaal. Roer de dressing erdoor.
Beleg een schaal met blaadjes sla. Verdeel de huzarensalade erover. Garneer met de partjes ei .
Notities
Onze kinderen hebben hier goed van gegeten. Ze houden wel van aardappel, appel, ei en augurk (en mayo:)).
Ik kan me voorstellen dat niet ieder kind fan is van zo'n prakkie. Serveer eventueel voor je kind de ingrediënten los van elkaar in een bakje. Dat ziet er vaak wat aantrekkelijker uit.