Jambalaya is een rijstschotel dat is ontstaan in Amerika. Het is afgeleid van de Spaanse paella. Normaal gesproken zit er vlees verwerkt in jambalaya, maar dit is een heerlijke vegan versie. De jambalaya staat binnen 20 minuten op tafel en is dus een perfecte vegetarische maaltijd voor doordeweeks.
Schil de ui en knoflook en snij fijn. Was de bleekselderij en snij in kleine blokjes. Bak de ui, knoflook en bleekselderij een paar minuten in de pan.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Doe de paprika in de pan en bak een paar minuten mee.
Doe de rijst, cajunkruiden, tomatenpuree, water en het bouillonblokje erbij. Zet het vuur middelhoog en kook in ongeveer 10-15 minuten gaar. Voeg de tuinerwten en cannellini bonen toe als de rijst bijna gaar is en laat nog even mee garen.
Bak intussen de cashewnoten een paar minuten in een andere pan met een scheutje olijfolie totdat ze mooi goudbruin kleuren.
Serveer de jambalaya met de cashewnoten.
Notities
Mijn kinderen hebben gesmuld van dit gerecht.
De cajunkruiden zijn vrij mild van smaak, dus dat doet het goed voor kinderen.
Je kunt eventueel nog wat ananasblokjes toevoegen om het extra lekker zoet te maken voor de kids.
Houdt jouw kind niet van witte bonen of tuinerwten? Voeg dan eventueel wat andere groente toe. Of kies voor een vleesvervanger, zoals vegetarische kipstukjes voor wat extra eiwitten.