Gepofte aubergine met geitenkaas en mosterd van de bbq
Op zoek naar een heerlijk vega bbq recept? Maak dan deze aubergine met geitenkaas en mosterd. De aubergine wordt heerlijk mals van binnen en de geitenkaas en mosterd maken het helemaal af!
Was de aubergine en snijd in de lengte doormidden. Kerf met een mes de aubergine op de snijkant in met een mes. Ik maak er een soort rooster van.
Snijd de knoflook fijn en doe in een schaaltje, samen met de grove mosterd en de olijfolie, zout en peper. Bestrijk de aubergines met de mosterdolie. Je kunt de olie mooi smeren in de snijranden.
Leg de aubergines met de dichte (paarse) kant naar beneden op de grill van de BBQ. Laat de aubergine ongeveer 15-20 minuten grillen met de deksel erop, of 30-40 minuten zonder deksel. De aubergine wordt nu lekker zacht en mals. Is dat nog niet het geval? Controleer dan of je vuur heet genoeg is en laat de aubergine nog even liggen tot het lekker zacht is van binnen.
Bereid intussen de toppings voor. Kruimel de geitenkaas en doe de grove mosterd erover. Meng goed, zodat de mosterd mooi is verdeeld over de geitenkaas.Snijd de bosui in ringen. Pel de pistachenoten en hak eventueel grof.
Haal de aubergines van de BBQ en verdeel de geitenkaas over de aubergines. Verdeel ook de pistachenoten over de aubergines en breng op smaak met zout en peper. Leg de aubergines terug op de BBQ en grill nog eens 10 minuten.
Notities
Aubergine wordt heerlijk zacht als je het grilt / poft op de bbq. Niet alle kinderen zijn gek op aubergine. Zorg daarom voor genoeg andere lekkernijen op de bbq.
Wat ook kan, is de binnenkant van de aubergine met een lepel verwijderen na het grillen en daarna pureren, met een deel van de geitenkaas en mosterd. Zo krijg je een lekker zachte aubergine spread, die het misschien beter doet bij de kids.