Roerbak noedels met witte asperge en kastanje champignons
Gek op asperge, maar wil je eens iets anders dan de klassieke asperge recepten? Maak dan deze heerlijke vegetarische noedels met asperge en kastanje champignons. Deze verrassende aspergetopper staat binnen een half uur op tafel.
Schil de asperges en verwijder de 1-2 cm van de onderkant van iedere asperge. (Bewaar dit eventueel om lekkere aspergesoep van te maken!)Snij de asperges in stukken van ongeveer 3 cm. Doe de asperge in een pan met kokend water en kook ongeveer 4-5 minuten beetgaar. Giet af en zet apart. Kook de noedels volgens de aanwijzingen in de verpakking. Giet af en zet apart.
Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan. Snij de gember, de ui en de knoflook fijn. Bak de gember, ui en knoflook kort in de pan, samen met de sambal (naar smaak!). Let op; laat het niet te hard gaan, want dan frituur je alles en is de smaak weg.
Snij de champignons in vieren en de oesterzwam in grove stukken. Voeg toe aan de gember en bak 4 minuten mee. Blus af met de sojasaus, gembersiroop en sesamolie.
Roer de noedels erdoor en meng voorzichtig de asperge door de noedels. Breng op smaak met zout en peper en eventueel extra sambal of sojasaus naar smaak.
Garneer optioneel met wat bosui in ringen en wat sesamzaad.
Notities
Mijn kids zijn gek op noedels. Asperge is hier zeker geen favoriet. Toch kun je dit recept heel goed kidsproof maken.
Vervang de oesterzwammen eventueel door paprika, of een groente die je kind wel lust (denk aan broccoli, courgette).
Voeg de asperge pas toe op het bord en laat dit voor je kind achterwege op het bord.