Orzo is een heerlijke pastasoort die zich goed leent voor ovenschotels. Pasta en broccoli zijn een top combinatie. Je hebt niet veel nodig om deze vegetarische ovenschotel met broccoli te maken. Orzo, broccoli, roomkaas, broodkruimels en geraspte kaas. Heerlijk comfort food.
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschotel klaar.
Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer de creme fraiche en de helft van de geraspte kaas door de orzo. Doe de orzo in de ovenschaal.
Was de broccoli en snij in kleine roosjes. Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper en een halve theelepel Italiaanse kruiden. Verdeel de broccoli over de orzo.
Snij de mozzarella in kleine stukjes. Doe het (oud) brood in een blender of kruidenmaler en maal fijn tot broodkruim. Breng op smaak met zout en peper, een halve theelepel Italiaanse kruiden en een eetlepel olijfolie.
Verdeel het broodkruim over de broccoli en vervolgens ook de mozzarella stukjes en de geraspte kaas. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Notities
Dit is een ideale ovenschotel voor kinderen.
Zijn stukjes groente bij jullie thuis een probleem? Pureer de broccoli dan met de creme fraiche en een beetje kookvocht van de broccoli. Roer de gepureerde broccoli door de gekookte orzo.