Aziatische vegetarische kip met rijst en komkommer-radijssalade
Dit is een fantastisch fris en licht recept; Aziatische kip met rijst. Gemarineerde vegetarische stukjes, rijst en een heerlijk frisse radijs-komkommersalade. Een fijne lente en zomermaaltijd!
Zet een laag bakje klaar voor de marinade. Rasp 2 limoenen in het bakje en voeg ook het sap van de limoenen toe. Doe de sojasaus, honing, zout, chilivlokken, fijn gesneden knoflook en sesamolie erbij en roer goed door. Breng de marinade op smaak met zout en peper. Leg de vegetarische stukjes in de marinade. Laat de marinade goed intrekken. Hoe langer hoe beter, maar zorg ervoor dat je minimaal 30 minuten marineert.
In de tussentijd kook je de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak ook alvast de salade. Was de komkommer en radijs. Snij de komkommer in dunne plakjes. Snij de uiteindes van de radijs eraf en snij de radijs in dunne plakjes. Maak een dressing van de rasp en het sap van de laatste limoen, met 2 eetlepels arachideolie, zout en peper. Sprenkel de dressing over de salade.
Snij de bosui in dunne ringen. Bak de vegetarische stukjes, inclusief de marinade in ongeveer 10 minuten gaar in een flinke scheut arachideolie. Schep af en toe om zodat alle kanten licht krokant worden. Voeg de bosui na ongeveer 5 minuten toe en bak deze de laatste 5 minuten mee.
Serveer de vegetarische stukjes met de rijst en de frisse salade. Garneer eventueel met zwart sesamzaad en wat verse koriander.
Notities
Mijn kinderen hebben ervan gesmuld. De radijs lieten ze links liggen. Voor hen had ik een bakje met alleen komkommer gemaakt als bijgerecht.