Kisir is een heerlijke vegan salade, met bulgur en paprika puree als belangrijkste ingrediënten. De salade is gevuld met tomaat, komkommer, bosui en peterselie. Heerlijk als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht in de zomer.
Doe de fijne bulgur in een kom en voeg het water toe. Roer goed door en dek de kom dan af. Laat 15-20 minuten wellen tot de bulgur mooi gaar is.
Snij intussen de ui fijn en de paprika en groene peper (zonder zaadlijsten) in grove stukken.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de ui, paprika en groene peper ongeveer 5 minuten. Voeg dan de tomatenpuree, paprikapuree en het water toe. Roer goed door en laat een paar minuten zachtjes pruttelen.Voeg de puree toe aan de bulgur en roer goed door zodat de bulgur mooi rood kleurt.
Was intussen de tomaat en komkommer en snij deze fijn. Snij de bosui in dunne ringen en hak de peterselie fijn. Voeg de tomaat, komkommer, bosui en peterselie toe aan de bulgur.
Breng de bulgur nu op smaak met de dressing ingredienten (olijfolie, citroensap, zout, chilivlokken). Serveer de bulgursalade koud.
Optioneel
Kruimel optioneel wat feta over de salade.
Notities
Deze salade kun je prima serveren aan je kinderen.
Ik heb voor de kinderen de peterselie, feta en bosui achterwege gelaten.