Vegan rosti scramble: het makkelijke en plantaardige alternatief voor rosti rondjes. Rosti scramble kan namelijk niet mislukken, rosti rondjes wel. Je maakt de rosti heel eenvoudig met aardappels en ui. Een perfect bijgerecht voor kerst.
Schil de aardappels, snij in vieren en rasp de aardappels met een grove rasp. Ik gebruik hiervoor de raspfunctie van mijn keukenmachine, maar het kan ook met een handrasp.
Schil de uien en snij fijn. Roer door de aardappels. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan. Doe de geraspte aardappels in de pan. Zet op middelhoog vuur en doe de deksel op de pan. Bak ongeveer 8 minuten. Roer goed door en bak daarna nog eens 8 minuten zonder deksel. Roer af en toe een beetje door. De scramble wordt goudbruin en de aardappels moeten gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Notities
Deze 'gebakken aardappels' vinden kinderen vaak heerlijk. Doordat de ui fijn is gesneden valt het niet op tussen de aardappels.