Boerenkool stamppot met vegetarische rookworst en tofu 'spekjes'
Boerenkoolstamppot met vegetarische worst en tofu 'spekjes'. Boerenkool stamppot kun je heerlijk vegetarisch maken. De basis is hetzelfde. Spekjes vervang je door goed gebakken tofu blokjes en serveer er een lekkere vega worst bij.
1vegetarische rookworstik vind de Ook worst van Hema lekker.
Instructies
Schil de aardappels, was ze en snij ze in stukken. Doe de aardappels met de boerenkool in een grote pan met water en bouillonblokjes. Kook de boerenkool en de aardappels in ongeveer 15-20 minuten gaar (afhankelijk van het type aardappel).
Bak intussen de tofublokjes in wat olijfolie tot ze goed knapperig zijn. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
Giet de boerenkool en aardappels af en stamp het geheel met een aardappelstamper. Voeg de tofublokjes, 25 gram roomboter en mosterd naar smaak toe. Breng verder op smaak met zout en peper.
Bereid de vegetarische rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de boerenkool met vegetarische rookworst.
Notities
Veel kinderen vinden boerenkool stamppot heerlijk. Mijn zoontje helaas niet. Hij houdt niet van 'blaadjes'. Voor dit soort types kun je de stamppot pureren in plaats van stampen.